Odstartoval 2. ročník projektu, který plní přání osamělým seniorům. Staňte se Ježíškovým vnoučetem!

12. listopad 2018

Projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata se loni rozhodl plnit přání osamělým seniorům. Jeho druhý ročník právě startuje. Přidáte se i vy?

Loni se prostřednictvím Ježíškových vnoučat podařilo splnit bezmála 14 tisíc přání a letos je, zdá se, zájem ještě větší než v minulém roce.

„Už několikrát spadl server,“ popisuje situaci v den spuštění webu vedoucí projektu Martin Ondráček. „Spuštění proběhlo o půlnoci – chtěli jsme se vyhnout velkému náporu, který jsme zažili v loňském roce, kdy jsme to odstartovali odpoledne. Ale i přes to byl zájem tak obrovský, že jsme měli technické potíže.“

Domovy se mohou přihlašovat až do Štědrého dne a lidé mohou přání plnit i po Novém roce.
Martin Ondráček

Martin Ondráček ale dodává, že organizátoři vnímají nápor zájemců jen pozitivně: „Znamená to, že v této zemi žije velké množství lidí, kteří chtějí udělat radost babičkám a dědečkům v domovech pro seniory. A to je skvělá zpráva.“

Jak se stát Ježíškovým vnoučetem?

Systém je velmi jednoduchý. Stačí si na webových stránkách www.jeziskovavnoucata.cz vybrat přání, které chcete a máte možnost splnit. Pak se s vámi spojí daný domov, se kterým dohodnete veškeré podrobnosti předání dárku.

autoři: Michael Rozsypal , marz
Spustit audio