Ode dneška se na Ústecku a Děčínsku mění autobusový dopravce. Všechny linky v sobotu vyjely

15. září 2018 11:55

Společnost TD Bus s provozem autobusů v obou oblastech kvůli ekonomickým problémům skončila. V pondělí zřejmě některé linky nevyjedou.

Na Ústecku a Děčínsku tak zajišťuje ode dneška autobusovou linkovou dopravu přímo Ústecký kraj přes svého dopravce. Nahradil společnost TD Bus, která s provozováním spojů skončila kvůli ekonomickým problémům.

Krajský dopravce se během dneška s většími problémy při spouštění provozu potýkat nemusel. Před pátou hodinou ráno přijel linkový autobus také do Dubiček na Ústecku. Podle řidiče Tomáše bude doprava o víkendu bez problémů.

Pokud problémy nastanou, bude to ve všednodenním provozu od pondělí. Krajskému dopravci totiž údajně stále schází řidiči. Zda jejich pondělní autobus vyjede, by se cestující měli dozvědět v neděli odpoledne.

Bez problémů přijela také ranní linka do Velkého Března na Ústecku. Řidič Petr vezl zatím jen pár lidí. Podle něj jsou lidé hlavně rádi, že autobus vůbec jede.

Cestující Jaroslav Špringl jezdí autobusem z Velkého Března do Ústí nad Labem asi dvakrát týdně. Na jeho lince mají dočasně jezdit autobusy nevybavené strojky na vydávání jízdenek. V takovém případě má cestující jet zadarmo. „Už se mi to stalo, že jsem jel kvůli technickým problémům zadarmo,“ potvrzuje pan Jaroslav.

Podle ředitele Dopravní společnosti Ústeckého kraje Milana Šlejtra vyjely během soboty všechny spoje na Ústecku i Děčínsku bez problémů. Otázkou zůstává, co se stane v pondělí: Lidé se to dozvědí na internetových stránkách dopravní společnosti i Ústeckého kraje, kde to zveřejníme v neděli odpoledne,“ informoval Milan Šlejtr.

autoři: Jan Bachorík , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související