Od 1. prosince zajišťuje krajskou autobusovou dopravu na Teplicku nový dopravce

1. prosinec 2021 09:14

Autobusovou dopravu na Teplicku zajišťuje od 1. prosince nový dopravce. ČSAD Slaný uzavřel s krajem smlouvu na 10 let. Na příměstských a meziměstských linkách nasazuje společnost téměř 40 nových autobusů. Lidé v nich najdou například USB porty pro dobití mobilního telefonu.

„Autobusy jsou nově vybaveny například i displejem v zadní části vozu, mají oproti těm dnešním navíc například USB zásuvky na nabíjení mobilních telefonů, jinak je ta kvalita vozů stejná jako u ostatních standardizovaných vozů DÚK,“ informoval o změnách na Teplicku Jakub Jeřábek z odboru dopravy ústeckého krajského úřadu.

Na linky vyjede téměř 40 autobusů. „20 z nich bude obsluhovat ty hlavní linky, to jsou ty delší autobusy pro města Dubí, Duchcov, Krupku a jejich spojení s Teplicemi. Menší autobusy jsou 12metrové, vypadají stejně, ty budou z Teplic jezdit na méně vytížených linkách,“ vysvětlil Jeřábek.

Pro cestující se zatím nemění jízdní řády ani ceny jízdného

Pro cestující se ale nic nemění. „Pro cestující, kteří mají jízdní doklady od současného dopravce, kde jezdí subdodávku Arriva, se nic nemění – platí stále stejné jízdenky, stále stejné ceny a stále stejné jízdní řády,“ doplnil Jeřábek.

Ty se budou mírně upravovat až 12. prosince, od kdy bude jezdit například nová noční linka mezi Teplicemi a Krupkou. O víkendech pak bude jezdit také nový pár autobusů z Teplic na Moldavu v Krušných horách.

Od 1. prosince přichystal také kraj změny v mobilní aplikaci DUKapka. Ta nově umožní nákup časových kupónů.

Doteď byly možné jen jednotlivé jízdenky, teď aplikace umožní i časové jízdné, zatím nezlevněné. Další zlevněné, to znamená dětské a studentské, potom postupně 2022. Jednotlivé funkce spouštíme postupně tak, jak jsou otestovány a jak je na to aplikace připravena,“ doplnil Jakub Jeřábek z krajského odboru dopravy.  

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související