Od 1. ledna nové díly úspěšné minisérie Marie Terezie. František Štěpán bere věci malinko víc do svých rukou, říká Vojta Kotek

31. prosinec 2019

Válka o Habsburské dědictví se zdá být prohraná. Pruské nebezpečí je sice zažehnáno, ale na obzoru se objevila hrozba ze strany Francouzů a Bavorů. Jedna z nejvýznamnějších vladařek historie ovšem neprohrává jen na poli válečném, ale i ve vztahu se svým mužem, Františkem Štěpánem. V této situaci zastihne Marii Terezii pokračování úspěšné minisérie.

„Co si budeme nalhávat, válka je především o penězích a kdo jich má víc, ten většinou vyhraje, a František Štěpán, jak by se možná dnešním žargonem řeklo, peníze umí,“ říká Vojta Kotek o vývoji své postavy Františka Štěpána Lotrinského, „přichází tím pádem trošku víc ke slovu, bere věci malinko víc do svých rukou, někdy ne úplně po konzultaci s Marií Terezií.“

V nových dílech minisérie Marie Terezie uvidí diváci i Lenku Vlasákovou a Táňu Pauhofovou

 

„No ale samozřejmě v momentě, kdy tohle začnete dělat, a vlastně se to od vás ne úplně čeká, tak to je zárodek pro určité konflikty, které nejenom v politickém slova smyslu, ale i v tom vztahovém, se odrazí ve vztahu Marie a Františka, protože tohle jsou lidi, kteří se prostě tahali práci domů,“ doplňuje Vojta Kotek.

Kromě Vojty Kotka v roli Štěpána Lotrinského se ve dvou dalších dílech nově představí třeba Kryštof Hádek, David Švehlík, nebo Lenka Vlasáková. Změna v obsazení nastala i u samotné panovnice, kterou nyní ztvárňuje rakouská herečka Stephanie Reinsperger.

Pokračování úspěšné minisérie Marie Terezie uvede Česká televize 1. a 5. ledna.

Lenka Vlasáková, Vojtěch Kotek a Stephanie Reinspergerová v minisérii Marie Terezie
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka