Obětaví Piráti vydřeli čtvrtou výhru v řadě, skolili Bruslaře

26. listopad 2016

Hokejisté Chomutova se dál nesou na vítězné vlně. Piráti ve 24. kole extraligy porazili Mladou Boleslav těsně 2:1. Obětavost, to byla jejich největší přednost v napínavém utkání. Odměnou za ni byly sladké tři body.

"Určitě nás to přivedlo k výhře, hlavně velké množství zblokovaných puků. Byli jsme kompaktní, všech pět hráčů stáhnutých. Trenéři nám říkali, že musíme hrát dobře v defenzivě, zbytečně nelétat dopředu. Předtím jsme hráli hokeje nahoru dolů a stálo nás to hodně sil. Zase to bylo těsné, ale hráli jsme klidněji," pochvaloval si Juraj Valach, klíčový muž chomutovské obrany.

Piráti vstřelili v souboji s Mladou Boleslaví první branku. Fajn změna oproti posledním domácím zápasům, ve kterých vždy nabrali gólové manko. "To bylo velmi příjemné. Většinou jsme první třetinu prohráli 0:2 a museli jsme dvěma napadat, chodit po nich a byly to dramata do posledních minut," dodal Valach.

Chomutov vyhrál počtvrté za sebou a dál drží šesté místo. V boji o postup do bojů o medaile ale musejí zůstat Piráti i nadále ostražití. "Tabulka je vyrovnaná. Trošku je zle, že týmy zespodu taky vyhrávají a tlačí se, takže se to hromadí. Ale věřím, že se nám to podaří do play-off dotáhnout," vzhlíží k účasti ve vyřazovacích bojích Valach.

Ten už je nejproduktivnějším zadákem Pirátů. V sezóně skóroval sice jen dvakrát, ale k tomu přidal devět nahrávek. "Byl jsem zvyklý na víc gólů, teď mám pro změnu asistence, které jsem tolik nemíval. Někdy je to i o štěstí. Hráči si mě hlídají na modré, těžce se mi chodí do střel. Já jsem rád, že vyhráváme, nehledím na osobní statistiky. Radši bych dosáhl výsledku s klubem, protože se mi to zatím nepodařilo," řekl Valach.

Piráty teď čekají dva těžké zápasy na kluzištích soupeřů, představí se v Brně a v Liberci.

autor: dak
Spustit audio