O tom, že je voda užitečná, není pochyb. Dnes pro vás máme pár triků do kuchyně, ve kterých hraje voda hlavní roli
22. červenec 2021
Dnes mám pro vás několik osvědčených rad našich maminek a všechny se točí kolem vody.
Sklenice s horkým nápojem nepraskne, když ji před použitím vložíte do vody studené a budete pomalu zahřívat. Jitrnice při ohřívání nepukne, když ji předtím na chvilku ponoříte do vody horké.
Krásného řezu dortu nebo rolády snadno docílíte, když nůž vždy před zakrojením ponoříte do ledové vody. A naopak teplých chléb vytažený z trouby nejlépe nakrájíte, když nůž zahřejete ve vodě vařící. Tolik několik prostých rad, které opravdu fungují. Stačí to vyzkoušet.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka