O pozitivním vlivu ginkgo biloby na zdraví věděli už lékaři ve staré Číně

1. březen 2019

Jinan dvoulaločný, neboli ginkgo biloba, je strom z jihovýchodní Asie. Každý z jeho listů má dva laloky a připomíná vějíř. Jeho předkové rostli na Zemi už před stovkami milionů let, ginkgo biloba je tedy jednou z nejstarších rostlin naší planety. V Asii se považuje za zázračnou.

Výtažek z ginkgo biloby zlepšuje prokrvení mozku a dalších tkání našeho těla, pomáhá udržet bystrou paměť a podporuje schopnost soustředění. Není tedy divu, že po produktech z ginkgo biloby sahají studenti, kteří se učí třeba na zkoušky.

Zvyšuje dodávku krve do všech částí našeho těla, což je důležité hlavně pro ty, kteří trpí pocitem studených nohou a rukou, způsobeným právě nedostatečným prokrvením.

Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)

Ginkgo biloba tak tělesným tkáním zajišťuje vydatnější přístup živin. Díky tomu se mimo jiné z těla lépe odplavují škodliviny. Díky tomu, že látky obsažené v listech ginkgo biloby rozšiřují cévy a zlepšují průtok krve i těmi nejjemnějšími žilkami v našem těle, zlepšují zásobování všech částí těla kyslíkem a živinami – hlavně glukózou, kterou po organismu transportuje krev.

Látky z biloby pomáhají při impotenci způsobené špatným prokrvením i u některých forem nedoslýchavosti a hluchoty.

Ginkgo biloba patří k nejoblíbenějším přírodním produktům, ale aby měl opravdu dobrý vliv na váš organismus, je potřeba ho užívat pravidelně. Účinky očekávejte tak pět, šest týdnů od zahájení pravidelného užívání.

Spustit audio

Související