Nová služebna městské policie začíná fungovat u parku Střed v Mostě

16. květen 2022 16:48

Strážníci v Mostě mají novou služebnu v tamní sportovní hale. Leží v parku Střed, kde průzkumy už několik let ukazují na nízký pocit bezpečí lidí, kteří parkem prochází. Z nové služebny je to také blízko do části města, které se říká Stovky, a kde žijí sociálně slabí. Někteří z nich podle městské policie v létě v Parku Střed dělají nepořádek a pijí alkohol. Tomu by přítomnost nové služebny měla zabránit.

V pocitových mapách města Most je právě park Střed často vnímán jako méně bezpečné místo, a to kvůli nepřizpůsobivým, kteří zde často sedají, popíjejí, dělají nepořádek a obtěžují kolemjdoucí. To byl také jeden z hlavních důvodů, proč v blízké sportovní hale vznikla nová služebna městské policie.

„Ty důvody jsou dva – jedním je, že je ta služebna blízko parku Střed, druhým je, že je blízko vyloučené lokality Stovky, kterou i podle naší přestupkové mapy vyhodnocujeme jako tu nejhorší v Mostě. Takže budeme jak blízko Stovek, tak blízko parku Střed. Jde o plnohodnotnou služebnu, kde přes den budou asistenti prevence kriminality, které na nočních směnách vystřídají strážníci,“ shrnuje ředitel mosteckých strážníků Jaroslav Hrvol.

Park Střed čekají na konci léta stavební úpravy, které by měly prostor oživit. Město zaplatí za práce 60 milionů korun.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související