Neúspěch je předpoklad pro to, že může přijít štěstíčko

21. únor 2024

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly inovátora v oblasti zdravotnických technologií a milovníka nezdarů aka fuckupů Tomáše Studeníka. Ten se ve studiu svěřil, že ho dříve nic nenaplňovalo a nic se mu nedařilo – do doby, kdy poznal ideu FuckUp Nights a to mu změnilo masivně život.

Tomáš se vyzpovídal z toho, že v mladším věku hledal dokonalost, žil bujarý život a hýřil, nyní se ale se sebou srovnal a vymýšlí inovace ve svém zahradním kanclu. Prvním krokem pro tuto jeho transformaci bylo pořádání tematických přednášek, v rámci kterých lidé začali mluvit o svých provarech nápad na FuckUp nights našel Tom na Youtube až v Mexiku.

Buchty se pak Tomáše vyptávaly na to, co znamená to, že je radikálním inovátorem. Inovátor vysvětlil, že mění zaběhlé systémy proti všem konvencím a dělá to tak, že svolá chytré lidi, kteří pak vymyslí možná řešení daného problému. Ivana ale chtěla vědět, na čem konkrétně Tom maká. Jestli se to dozvěděla, to posuďte sami.

Nebyly by to Buchty, kdyby se neotřely o úplně jiná témata: řešila se volská oka, veřejné domy, čekárny v nemocnicích, společenská zodpovědnost, rampouchy a hlavně věšení lojových koulí pro ptáčky.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že vaše nezdary se dají třeba i monetizovat.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka