Některé kempy v Ústeckém kraji už hlásí na léto plno

11. červen 2021 09:22

Kapacity v kempech a autokempech po celém Česku se začínají plnit. Některé kempy dokonce už hlásí na červenec a srpen plno. Jaká je situace v kempech v Ústeckém kraji?

Podle provozovatelů letních kempů a autokempů, které Český rozhlas oslovil, mají lidé, podobně jako každý rok, o tento typ dovolené velký zájem.

Například v Eurocampu Barbora na Teplicku evidují denně desítky telefonátů. Nabízí tam ubytování jak ve stanech, tak v obytných karavanech. Podle provozovatele Pavla Tetřeva ale volná místa ještě na letní měsíce mají.

Chatky v kempu v Horní Plané

Podobně je to i v autokempu Prunéřov u Kadaně. Na červenec i srpen hlásí zaplněnou kapacitu zhruba z poloviny. Nejvíc turistů podle provozovatelky Hany Skýbové čekají na prázdninové víkendy, a také na červencové státní svátky, které letos připadají na pondělí a úterý.

Zhruba ze 70 procent mají obsazené termíny také v Autokempu Červený Hrádek na Chomutovsku.

Naopak v kempu v Jetřichovicích na Děčínsku už mají na celou sezónu ubytování v chatkách vyprodané.

Hitem posledních let jsou karavany a obytné vozy

Většina kempů v Ústeckém kraji nabízí nejen klasické ubytování v chatkách nebo ve stanech – v posledních letech je trendem také dovolená v obytných vozech a karavanech.

Například v autokempu Osek nabízí všechny možnosti ubytování, a to jak v chatkách, bungalovech, ale i ve vlastních stanech a karavanech. Každoročně je tam největší zájem o bungalovy. Za provozovatele to potvrdila Kateřina Houšková.

Karavany a obytné vozy míří stále častěji i do Českého Švýcarska

V kempu v Prunéřově u Kadaně nabízí k ubytování třeba sruby pro šest lidí, chatky s retro vybavením, ale také stanová a karavanová stání. Lidé tam mají tradičně největší zájem o chatky se sociálním zařízením. Letos tam ale podle vedoucí Hany Skýbové sledují i nárůst zájmu návštěvníků s karavany.

O ubytování v obytných vozech mají lidé větší zájem také v Eurocampu Barbora na Teplicku. Nově tam hostům nabízí i větší soukromí v okolí karavanů.

Tento trend zaznamenali i v kempu v Jetřichovicích na Děčínsku. Třeba v loňské sezóně měli kapacitu obytných vozů a karavanů podle vedoucí Miluše Hartmanové v červenci a srpnu plně obsazenou.

autor: Tereza Fivebrová
Spustit audio

Související