Nejtepleji bylo v neděli na severu Čech v Doksanech a v České Lípě

7. červenec 2015

Už několik dní za sebou se na severu Čech lámou teplotní rekordy. 5. července bylo nejtepleji opět v Doksanech na Litoměřicku - 36,3 stupně Celsia. Rekorní teplota to ale nebyla, v roce 1957 tam naměřili ve stejný den 37,6 stupně. Nejvyšší rekordní teplota byla v České Lípě - 36,1 stupně Celsia. V tomto případě rekord z roku 1957, kdy ve městě naměřili 35,9 stupně Celsia, padl. Kdyby nepřišla od západu oblačnost, mohly být teploty ještě vyšší. Místy dokonce i zapršelo.

Nejvyšší teplotu naměřili včera v Ústeckém kraji v Českých Kopistech na Litoměřicku (35,8). V sobotu držely celorepublikový rekord s 36,5 stupni Doksany na Litoměřicku. Ostatně nejtepleji tam bylo i v pátek. Včera padl rekord i na Měděnci v Krušných horách - 30,4 stupně Celsia.

Tropickou noc má za sebou Ústí nad Labem, Teplice a pod dvacet stupňů neklesla teplot ani na Milešovce (22,1) stupně Celsia. Horká byla i noc na 6. července.

Dnes (6.7.) se už snad trochu ochladíme, teploty se nemají dostat přes třicítku. V úterý ale opět meteorologové předpovídají vedra.

autoři: hau , ces
Spustit audio