Návštěvníci ústeckých Městských lázní mohou využívat nové sauny. Rekonstrukce stála téměř 4,5 milionu korun

12. září 2019

Sauny v Městských lázních v Ústí nad Labem jsou téměř nové. Rekonstrukce byla potřeba hlavně kvůli špatné statice podlahy, pod kterou je místnost pro technologie.

Za zhruba čtyři měsíce dělníci podlahu vyztužili pomocí ocelových dílů. V samotných saunách jsou nové rozvody i technologie, které zmenší spotřebu energií i vody. Městské lázně se otevřou v pondělí 16. září.

„Nemáme rovný, ale klenutý strop – tak, jak to má být, aby ta pára, která se usadí, nekapala na ty návštěvníky. Zvýšili jsme kapacitu ze 7 na 12 osob, a pokud bude zájem, můžeme jim pouštět relaxační hudbu. Je tu také komfortní osvětlení nebo sos tlačítko, kdyby se někomu udělalo nevolno,“ ukazuje jednu ze saun vedoucí Městských lázní David Zich.

Do finské sauny se nově vejde místo 17 návštěvníků 22. Topidlo v ní přitom nově umí udělat nejen finskou, suchou saunu, ale i zvlhčovat vzduch. „Teplota se pak pohybuje kolem 60 ˚C a 60% vlhkosti. To je určitě lepší například pro rodiny s dětmi,“ doplňuje Zich.

Vyzdvihl také oddělení sprch zástěnou od zchlazovacích bazénků se slanou i pitnou vodou. „Vytváří to privátní prostor pro lidi v těch sprchách, to tu dřív nebylo. Je to docela zásadní, protože absence zástěn nebyla pro návštěvníky komfortní,“ vysvětluje.

Rekonstrukce saunového provozu stála 4,5 milionu korun. Městské služby připravují také zásadní opravy bazénu a jeho zázemí.

Spustit audio

Související