Najít samoživitelkám místo na trhu práce pomáhá zdarma Akademie podnikání Klubu svobodných matek

1. březen 2021

Fyzioterapetka, autorka bytového textilu nebo lektorka tance – to jsou české samoživitelky, které mají jedno společné. Pomohl jim Klub svobodných matek a jeho letošní novinka - Akademie podnikání.

„Přišla jsem o práci a přemýšlela jsem, co dělat dál. Pak jsem narazila na nabídku zúčastnit se akademie pro samoživitelky – tak jsem neváhala toho využít,“ vypráví paní Jana, matka pětiletého Maxe a osmiletého Alexandra.

„Střední školu jsem nedokončila, teď ji dodělávám dálkově – to je asi hlavní důvod, proč se mi nepodařilo rok sehnat pořádnou práci. O akademii OSVČ jsem se dozvěděla díky od Klubu svobodných matek, protože ten mi už v minulosti pomohl. Moc mě to zaujalo – vnímala jsem to jako skvělou příležitost, jak se v životě posunout a začít dělat něco jiného,“ pokračuje paní Jana.

Množina lidí, kterým umí Akademie OSVČ pro samoživitele pomoci, je velmi různorodá

Organizátoři Akademie podnikání Janě, kterou baví uklízet, pomohli například se zařízením živnostenského listu.

„Pomohli mi založit webové stránky, facebookové stránky i pracovní účet na Instagramu. Klub mi také pomohl nakoupit profesionální přístroje – přispěli mi na to, sama bych to nezvládla,“ dodává paní Jana.

Akademie pomůže nastartovat samoživitelům jejich podnikání. Včetně marketingu

Akademii podnikání pro samoživitele OSVČ založil Klub svobodných matek 1. ledna 2021

Absolventi akademie získají tříměsíční podporu – pomoc s administrativou, placenou reklamou nebo třeba s pořízením pracovního vybavení.

Přihlásit se lze na webových stránkách klubu, o přijetí konkrétních zájemců rozhoduje správní rada Klubu svobodných matek.

„Akademie OSVČ pro samoživitele je tříměsíční intenzivní program, v rámci kterého poskytujeme podporu samoživitelům, jejichž činnost utrpěla škody během covidové krize. Pomáháme jim opět nastartovat jejich podnikání,“ přibližuje akademii ředitelka Klubu svobodných matek Dana Pavlousková.

Stejně tak je akademie určená i těm, kteří se jako paní Jana z Jablonce chtějí osamostatnit. V současnosti má projekt prvních devět účastníků.

„Ta škála je skutečně velmi široká – máme tam maminku, která stříhá psy, fyzioterapeutku, maminku, která vyrábí domácí marmelády, lektorku angličtiny,“ vypočítává Pavlousková.

Akademie podnikání poskytuje svým absolventům i marketingovou podporu, to všechno přitom zdarma.

„Pokud jste samoživitel – podnikatel, který vlastně nemá žádné peníze, tak budete těžko investovat do marketingu. A přitom právě marketing je pro podporu podnikání naprosto nebytný,“ dodává ředitelka Klubu svobodných matek.

Akademie podnikání OSVČ funguje dálkově. Veškeré informace o ní, i žádosti o přijetí najdou samoživitelé z celé České republiky na webových stránkách Klubu svobodných matek.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související