Na západě Ústeckého kraje začaly jezdit autobusy nového dopravce

1. prosinec 2022 12:13

Lidé na Mostecku, Chomutovsku, Kadaňsku a Žatecku se od 1. prosince mohou svézt novými linkovými autobusy. Mělo by se zlepšit i spojení do průmyslové zóny Triangle.

„Nově jsou v těch autobusech také zásuvky USB, navíc jsou ty autobusy s automatickou převodovkou, takže i ta jízda bude pohodlnější,“ vysvětlil při představení změn Jakub Jeřábek z krajského odboru dopravy.

Součástí nasazení nového dopravce je také okamžitá úprava jízdních řádů. Jde například o lepší obsloužení průmyslové zóny Triangle.

Naposledy měnil Ústecký kraj dopravce přesně před rokem, kdy na Teplicku začala jezdit společnost ČSAD Slaný. Začátek provozu tehdy provázely komplikace s chybějícími řidiči a dopravce neodjel desítky spojů.

Vedení kraje se problémů s novým dopravcem neobává

Opakování situace u další společnosti se krajský radní pro dopravu Marek Hrabáč z hnutí ANO na západě Ústeckého kraje neobává.

„Musím říct, že jsme podnikli všechno, co šlo – měli jsme dokonce i osobní setkání s majiteli Umbrelly. Řešili jsme to opravdu na té nejvyšší úrovni s tím, že jsme na ta rizika upozorňovali. Vyloučit to neumíme, ale máme slíbeno, že to bude bez problémů,“ shrnul Hrabáč.

Ústecký kraj podepsal s novým dopravcem smlouvu na 10 let. Za tu dobu mu za autobusovou obslužnost západní části Ústeckého kraje zaplatí zhruba 1,3 miliardy korun.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související