Na slavnostním večeru převzali dobrovolníci z Ústeckého kraje cenu Křesadlo

16. březen 2012

Už podesáté převzali včera (15.3.) večer v Ústí nad Labe dobrovolníci z Ústeckého kraje křesadlo. Symbol toho, že jsou tady lidé, kteří rozdávají jiskřičky naděje těm, kteří je ztrácejí - postiženým, nemocným, i těm, kteří už zapomněli, že má smysl udělat něco dobrého pro ostatní.

Sedm křesadel bylo rozdáno jako ocenění dobrovolníkům, kteří věnovali svůj volný čas a energii někomu, kdo je potřeboval. Navrhnout ty, kteří si tuhle cenu zaslouží mohl do půlky loňského srpna kdokoliv v veřejnosti. Nakonec se sešlo devatenáct nominací z nejrůznějších míst Ústeckého kraje.

Zatímco v minulých letech bylo křesadlo určeno jen jednotlivcům, letos mohli být nominovány i skupiny. To by také důvod, proč se neudělovalo šest cen jako v minulých letech. „Byl nominován také manželský pár – proto jsme dávali křesadlo sedmé...“ vysvětlila Lenka Černá, ředitelka ústeckého Dobrovolnického centra.

A proč to všechno? To nejlépe vysvětlil Ivan Růžička, ředitel základní a praktické školy Arkadia v Teplicích. Navrhl jednoho z dobrovolníků, který letos křesadlo získal. „Jsem nadšený. Je to prostor, který dává naději, že dobro v naší společnosti je. A pozitivních zpráv není nikdy dost.“ uzavírá Růžička.

autor: ces
Spustit audio