Na severu Čech se přes noc zvedly hladiny několika vodních toků!

21. červenec 2011

Na severu Čech se opět po vydatných deštích zvedají hladiny některých vodních toků! Podle meteorologů spadlo během 6-ti hodin 50 mm srážek a pršet má i dnes a to zejména v Jizerských horách. Hasiči už evidují několik desítek výjezdů - hlavně kvůli odčerpání vody nebo pytlování písku.

Aktuálně platí stav ohrožení - tedy 3.stupeň povodňové aktivity (SPA) na Smědé v Předláncích, a v noci ho dosáhla také Mandava ve Varnsdorfu. Na Smědé v Bílém potoce, na Jeřici v Mníšku a Jeřici v Plavech platí 2.SPA tedy pohotovost - a například v Hrádku nad Nisou, Stráži pod Ralskem, Mimoni, Varnsdorfu nebo Hřensku platí 1. stupeň SPA.

Déšť zvedl také některé vodní toky na Děčínsku. Na třetí povodňový stupeň se po dnešní půlnoci dostala Manadava ve Varnsdorfu. Teď už tam platí první povodňový stupeň, dodává redaktor Josef Suk.

Silný déšť zdvedl hladiny řek v Libereckém kraji- Jeřice v Mníšku u Liberce má jen 5 centimetrů do 3.stupně povodňové aktivity, Nisa v Hrádku je na 2.stupni a Kamenice v Plavech na 2.stupni a Ploučnice ve Stráži pod Ralskem na 1.stupni. Další informace má Ivana Bernáthová.

Spustit audio