Na mosteckém magistrátu už nikdo kvůli poplatkům po schodech běhat nemusí

30. březen 2016

Jdete si zaregistrovat auto, vyřizujete jeho přepis nebo jste čerstvým držitelem nového řidičského oprávnění? Pokud ano, v Mostě už k této příležitosti nepotřebujete dobrou fyzičku. Stačí doklady a peníze.

„Do teď jsme nebyli schopni některé poplatky vybírat na přepážce. Lidé tak museli vyřídit svou věc ve třetím patře magistrátu, pak běžet do pokladny v přízemí a s potvrzením o zaplacení zase zpátky do třetího patra,“ popisuje nedávnou praxi mluvčí města Most Alena Sedláčková.

Nová modrá krabice ve třetím patře magistrátní budovy je tedy hlavně službou pro občany. Mohou poplatky pohodlně zaplatit v místě, kde si vyřizují příslušnou agendu.

Platební automat na mosteckém magistrátu

„Je to na obsluhu velmi jednoduché,“ říká Sedláčková a ukazuje na dotykovou obrazovku. Na té si vyberete, který poplatek chcete platit a automat vás pak už navádí až k placení.

„Platit lze zatím jen hotovostí, ale placení prostřednictvím karet připravujeme. Zatím jsme v jakémsi zkušebním provozu,“ upozorňuje mluvčí.

U automatu lze platit správní poplatek za evidenci vozidla, poplatky související se získáním nového řidičského oprávnění a poplatek za vydání povolení ke zvláštnímu užívání komunikace. Pokud se tento způsob platby osvědčí, bude město uvažovat o jeho rozšíření i na jiné agendy.

Spustit audio