Na litoměřickém výstavišti se 10. května otevře očkovací centrum proti covidu. Bude v pavilonu H

7. květen 2021 16:37

V Litoměřicích se v pondělí otevře poslední velké očkovací centrum v Ústeckém kraji. Lidé ho najdou v pavilonu H na výstavišti. Zdravotníci zároveň přestanou proti koronaviru očkovat v menším pavilonu G a v litoměřické nemocnici. Nové centrum zvládne denně odbavit až tisíc zájemců.

Hned u vstupu do pavilonu jsou registrační místa označená písmeny A až E.

„Museli jsme připravit koridor od jižní brány směrem k očkovacímu centru tak, aby nedocházelo ke zvýšenému pohybu po areálu, protože areál v tuto chvíli není veřejnosti přístupný a vzhledem k plánovanému rozvolnění se tu již začnou připravovat a realizovat některé z akcí,“ říká Michaela Mokrá, ředitelka výstaviště Zahrada Čech, co všechno se muselo na místě připravit.

„Máme v tuto chvíli asi 7 a půl tisíce registrovaných občanů tzv. před tou závorou. Samozřejmě největší závora a největší čekání je v tuto chvíli na Zahradu Čech, ale během několika málo hodin provedeme právě ty technické úpravy, kdy spojíme očkovací centrum nemocnice i výstaviště dohromady, a na všechny, kteří čekají na svůj termín, se během víkendu dostane a dostanou možnost se zarezervovat již na příští týden,“ vysvětluje krajský koordinátor pro očkování Petr Severa.

„Je pravdou, že příští týden by se měla spustit ještě minimálně skupina 45+, na druhou stranu si musíme uvědomit, že za necelých čtrnáct dní končí ta první lhůta toho prodloužení těch dávek mezi první a druhou dávkou a v podstatě za čtrnáct dní nás čeká to přeočkování,“ doplňuje Petr Severa.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio