Na ligu jsem už připravený, tvrdí teplický fotbalista Urma

5. červenec 2016

I kdyby nepřišly letní pařáky, letošní léto bude pořádně horké pro fotbalistu Otto Urmu. Brzy 22letý obránce se vrátil z druholigového Sokolova do Teplic, kde se chce konečně probít nastálo do prvoligového kádru.

Podle teplického odchovance totiž přišel jeho čas. Čas, kdy by se měl začít pravidelně objevovat na prvoligové scéně. "Byl jsem tu minulý rok na přípravě, ale to jsem měl půl rok ve druhé lize odehraný a to nebylo moc. Ještě jsem nějaký čas v dospělém fotbale potřeboval. Teď doufám, že už jsem pro první ligu vyzrál a doufám, že tu zůstanu a budu hrát co nejvíc," přeje si Otto Urma, který má pouhé dva ligové starty.

Po dvou letech strávených v druholigovém Sokolově se cítí na elitní soutěž připravený. "Cítím na sobě, že mám v dospělém fotbale větší zkušenosti. Mohlo by to být dobré," uvedl. O místo v základní jedenáctce se Urma v přípravě přetlačuje s Janem Krobem, který na levou stranu obrany už dlouho nikoho nepustil a patří mezi stálice teplické sestavy. "Krobík je těžkej protivník, ale konkurence je všude," uvědomuje si.

Urmovy šance může zvýšit fakt, že v Teplicích nově působí trenér Daniel Šmejkal. Právě pod ním totiž talentovaný zadák kopal v Sokolově. "Za něj jsem odehrál kromě jednoho zápasu snad každý celý. Byl jsem s ním rok a půl spokojený. Moderní trenér, měli jsme s ním úspěch," řekl Otto Urma.

Ten v červnu opět nakoukl do kádru české jednadvacítky. "Byl jsem tam na druhém srazu, poprvé v lednu na soustředění. Hráli jsme s Albánií, myslím, že jsem neodehrál špatný zápas. Když budu hrát v Teplicích, pak reprezentace přijde sama. Je to o tom, jestli budu hrát v klubu," sdělil.

autor: dak
Spustit audio