Na led nového zimního stadionu v Teplicích vyjeli první bruslaři

20. únor 2019 13:13

Nový zimní stadion v Teplicích dnes ráno navštívili první lidé. Začalo bruslení pro veřejnost. Stavba „Zimáku“ začala na podzim 2017 a město stála zhruba 230 milionů korun.

„Už se moc na nový stadion těším, nemůžu se dočkat už 5, 6 let, co sem do Teplic jezdím,“ svěřuje se Martina Mayerová, která před osmou hodinou ranní netrpělivě vyčkává, až nový zimní stadion konečně otevře.

„Dobrý den, vítám vás tady! Netlačte se, místa na ledu máme pro všechny dost,“ přichází otevřít s úsměvem prvním návštěvníkům vedoucí zimního stadionu Zdeněk Bednář.

Vstupné mohou lidé platit v automatu jak hotově, tedy mincemi či papírovými bankovkami, nebo i platební kartou.

„Snažili jsme se, aby nebyl velký nával, proto jsme otevřeli hned ráno, od 8 hodin. Druhá vlna by měla být dnes od 16 do 21 hodin. K dispozici tu máme i půjčovnu se zhruba 55 páry bruslí,“ popsal zázemí pro veřejné bruslení ředitel Sportovní haly Teplice Jan Kerner, pod kterou zimní stadion spadá.

Veřejnost se na ledě bude střídat s hokejisty, krasobruslaři i „hobíky“ – tedy partami chlapů, kteří si přijdou zahrát hokej. Slavnostní otevření „Zimáku“ se připravuje na 6. března.

autor: hau
Spustit audio

Související