Mrtvý z ranní přestřelky na Ústecku byl hledaný recidivista

13. květen 2003

Kriminalisté už znají totožnost muže, který dnes ráno zemřel po přestřelce s policistou u obce Povrly na Ústecku. Jak uvedla okresní policejní mluvčí Veronika Beranová, jedná se o celostátně hledaného recidivistu. "Jedná se o muže z Litoměřicka, ročník 1970. Tento muž byl celostátně hledán. Připojilo se k němu několik útvarů ze širokého okolí. Je to recidivista, který byl stíhán pro různou trestnou činnost. Policie nevylučuje, že do chaty se vloupal sám pachatel. Existuje svědek, který viděl dvě siluety osob." Kvůlu časně ranní přestřelce byla silnice mezi Ústím nad Labem a Děčínem od rána do 11:30 uzavřena, policisté odkláněli dopravu už v ústeckých Neštěmicích.

Případ se podle naší reportérky zřejmě odehrál takto: Majitel chatky zjistil, že byl vykraden. vydal se poté na policii a s policistou při cestě z obce narazili na muže s batohem. Policista chtěl muže legitimovat, ale muž vytáhl zbrań a několikrát zasáhl majitele chatky do ruky a policistu několikrát zasáhl do hrudníku. Policista ještě stačil zareagovat a pravděpodobného pachatele na místě zastřelil. Majitel chatky i policista jsou v nemocnici. Policista je po druhé operaci podle lékařů stále v kritickém stavu.

Silnice mezi Ústím nad Labem a Děčínem byla kvůli vyšetřování incidentu hermeticky uzavřena celé dopoledne v úseku Neštěmice na Ústecku až po Dobkovice na Děčínsku. Policisté odkláněli dopravu na silnici na druhé straně Labe.

autoři: ark , Ivana Solničková , jpa
Spustit audio