Most ve Štětí na Litoměřicku je kompletně opravený, řidičům se otevře 1. července

30. červen 2020 13:48

Ve Štětí skončila celková oprava mostu přes řeku Labe. První řidiči se po něm projedou 1. července. Práce trvaly zhruba rok a čtvrt.

Lidé museli během oprav jezdit po objízdných trasách přes Roudnici nad Labem a Mělník. Pěší a cyklisté pak mohli využívat přívoz.

Most přes řeku je v Česku ojedinělý. Kromě silniční dopravy po něm jezdí i vlaky.

„Běžné to není. Co já vím, tak je ještě most v Bechyni, ten je ale výrazně kratší a ta vlečka není tak vytížená. Takže je to vlastně takový unikát v naší republice,“ vysvětlil Radek Lhotka ze společnosti Strabag, která most opravovala.

Kompletní oprava mostu ve Štětí vyšla téměř na 215 milionů korun a vedle Ústeckého kraje se na ní podílelo i město Štětí a zdejší papírny.

Další most, který má v plánu Ústecký kraj opravit, je v Roudnici nad Labem, kudy vedla během prací na štětském mostu jedna z objízdných tras. Ještě předtím ale musí dokončit opravy mostků na silnici před městem.

„Byl bych rád, kdyby se už příští rok začal soutěžit dodavatel a v roce 2022 by se zahájila vlastní akce,“ doplnil krajský radní Ladislav Drlý z KSČM s tím, že opravy mostu v Roudnici mají vyjít na zhruba 50 milionů korun.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související