Most plánuje výstavbu nového autobusového terminálu v blízkosti vlakového nádraží

16. říjen 2019

Most nemá autobusové nádraží pro meziměstské spoje. Na využití starého autobusového nádraží se město dlouhodobě nedokáže domluvit s vlastníkem pozemku, společností BUSCOM. Dálkové autobusy proto zajíždí do centra města. To by se ale mělo změnit.

Most se domluvil se Správou železniční dopravní cesty. Se začátkem rekonstrukce budovy železničního nádraží začne zároveň i stavba nového dopravního terminálu. Práce by měly začít v roce 2022.

Mluvčí Správy železniční dopravní cesty Mila Fríbová potvrdila, že společnost už připravuje rekonstrukci nádraží v Mostě. „V železniční stanici Most se připravuje několik investičních akcí. Časový harmonogram staveb se projednává,“ doplnila.

Než ale Most se stavbou autobusového terminálu začne, musí nejprve vykoupit pozemky na jeho stavbu od soukromého vlastníka.

„Majetkoprávně to vypořádáme v co nejbližší době, pravděpodobně v roce 2020, kdy jsme předběžně domluveni se stávajícím vlastníkem pozemku na výkupu. Začneme projektovat, jakmile budeme mít majetkoprávní vypořádáno,“ říká primátor Mostu Jan Paparega z hnutí ProMost.

Podle vedení Mostu bude součástí nového autobusového nádraží i parkoviště. Město bude následně jednat s dopravci o tom, aby po otevření dopravního terminálu autobusy dále nezajížděli do centra města.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související