Most nabídl sprejerům nový prostor pro jejich tvorbu

1. srpen 2008

Nová místa pro svou tvorbu získali sprejeři v Mostě. Beztrestně mohou malovat na dvou bíle natřených plochách, a to na opěrnou zeď u tramvajové zastávky u bloku 100 na třídě Budovatelů a na mostních pilířích pod mosteckou nemocnicí.

Na vyčleněných plochách nebudou sprejeři za svou tvorbu pokutovaní. Mají volné ruce, nesmí se tu ale objevit obrázky s vulgárními motivy nebo rasovým podtextem. V Mostě to není zdaleka poprvé, co město vyšlo vstříc sprejerům. Už v minulosti malovali například sociální zařízení u vodní nádrže Matylda nebo stěnu jedné z mosteckých školek. Vedení města si od vyčleněných ploch slibuje méně zničených fasád domů. Pro sprejery byl vypracovaný i provozní řád, podle kterého se musí řídit.

autor: Eva Holá
Spustit audio