Moderátorka Zuzana Bubílková: Nového Miloslava Šimka nehledám

16. listopad 2020

Zuzana Bubílková se do povědomí diváků zapsala svými politickými satirami, které natáčela s Miloslavem Šimkem. Její moderátorský kolega bohužel již zemřel, ona ale aktuální dění svým břitkým humorem komentuje neustále.

Zuzana Bubílková se na televizních obrazovkách objevuje několik desítek let. Aktuálně působí například na stanici Šlágr TV, která je určena především seniorům. „Já si s tímto publikem rozumím. Vždyť je to už moje věková kategorie,“ směje se moderátorka.

„Já jsem se strašně těšila do důchodu, ale pak mi přišel výměr na 9650 korun. Nezapočítali mi totiž výdělky na Slovensku, kde jsem byla na volné noze. Nepracuji ale jenom kvůli penězům. Asi bych taky nedokázala ještě sedět na lavičce a krmit holuby. Musím zaklepat, že po těch zdravotních problémech, co jsem měla, se všechno stabilizovalo a cítím se dobře,“ vysvětluje.

Po České republice cestuje Zuzana Bubílková se svou talk show a jak přiznává, leckdy ji překvapí publikum, které si ji přijde poslechnout. „Přišli tam za mnou dva puberťáci, jestli se jim nepodepíšu. Divila jsem se, co tam dělají, tak mi řekli, že mám dobré hlášky. Já jsem si celou dobu myslela, že vyprávím vtipy, a teď jsem se dozvěděla, že jsou to hlášky,“ prozradila v pořadu Xaver a host.

S politiky netančím

Největší popularitu si Zuzana Bubílková získala politicky laděnými satirickými cykly, které připravovala společně s Miloslavem Šimkem. Populární komik a humorista byl známý svým pedantstvím a perfekcionismem. „Šimek mě cepoval tak, že si to neumíte představit. Když jsem po něm něco chtěla, musela jsem mu vsugerovat, že to chce on. Když to pak navrhl, pochválila jsem ho za to,“ vzpomíná se smíchem.

Nového moderátorského partnera, se kterým by navázala na úspěch pořadu S politiky netančím, nepostrádá. „Nového Šimka už nehledám. Když Miloslav zemřel, všechny televize někoho takového hledaly a oslovovaly baviče a glosátory, kteří by se ke mně hodili, ale všichni to odmítli. Báli se, že je budou se Šimkem porovnávat,“ přiznává Xaverovi.

Královna satiry

Aktuální dění, a nejenom to politické, komentuje Zuzana Bubílková neustále. Mezi nejobtížnější témata, ke kterým se musí vyjádřit, patří moderní věci. „Měla jsem například napsat poznámku o sdílené dopravě a já jsem nevěděla, co to je. A teď to má být satirické, vtipné a dlouhé do minuty deset. A to jsou okamžiky, kdy si říkám, že se toho snad vzdám,“ směje se moderátorka.

Po celou dobu své kariéry se při tom řídí jedním principem: „Moje zásada je nedělat nic, za co bych mohla být vydíratelná. To se totiž někomu zavážete a pak ten dotyčný po vás něco chce. Například jednou jsem řekla svou příhodu s taxikáři a dostala jsem od nich nabídku, že mě budou půl roku vozit zadarmo. Kdybych to přijala, už bych v životě nemohla komentovat taxikáře.“

Moderátorka Xaverovi také prozradila, čím se živí její syn Tomáš v Americe, kde trvale žije, i jakou operaci musí absolvovat. Poslechněte si záznam celého rozhovoru a zjistěte to.

Spustit audio