Mít na zahradě nebo doma krásně orosené čerstvě natočené není zas až tak složité

11. červenec 2012

Grilovací sezóna je v plném proudu a ke klobásám a opečenému masu patří neodmyslitelně pivo.

Možností jak si doma pochutnat na točeném pivu je několik. Běžně se už dají koupit pětilitrové soudky různých značek, kde jen vytáhnete zastrčený ventil a můžete točit. Ve velkých supermarketech narazíte také na samochladící sudy o objemu 15 nebo 20 litrů.

Jde o dvoustěnný sud, ve kterém pivo vydrží až několik hodin studené díky chemické reakci. Obě tyto možnosti ale mají jednu velkou nevýhodu - cenu. Jedno natočené pivo vás vyjde stejně draho jako třeba v restauraci.

Nejlepší, je tak koupit klasický sud, ke kterému ovšem potřebujete zařízení, které vám pivo vychladí a zároveň natočí do sklenice. Ovládat takové zařízení není vůbec náročné, navíc studené pivo máte chvíli po naražení.

Výrobci už přišli na to, že milovníci piva si začínají pořizovat vlastní chlazení a tak začali takovým zákazníkům vycházet vstříc.

Dnes už navíc nejde o žádný drahé zařízení určené jen pro restaurace, ceny setu i s příslušenstvím které budete určitě potřebovat se pohybují mezi 10 až 13 tisíci korunami.

autor: Milan Král
Spustit audio