Městský energetik a další zástupci veřejné správy poradí obyvatelům Bíliny s energiemi

18. leden 2023 08:50

Město Bílina obnovuje pravidelná setkání s občany. Prvním tématem letošního roku budou energie, jejichž ceny můžou být pro některé lidi neúnosné. Odborníci například poradí, jak situaci co nejlépe vyřešit.

Radit bude konkrétně energetik města, který v Bílině působí zhruba rok. Pomohou i úřednice pracovního úřadu, které mimo jiné řeknou, jak si požádat o podporu, která se energií týká – třeba o příspěvek na bydlení.

Přijdou také zástupci města, aby odpověděli na všechny ostatní dotazy týkající se chodu úřadu a života ve městě a přítomen bude také ředitel městské policie, aby vysvětlil všechno, co lidi zajímá v souvislosti s bezpečností ve městě.

Pravidelná setkání v Bílině dočasně skončila kvůli omezením během pandemie koronaviru. Setkání se pak zčásti přesunula do online prostředí, teď se ale vedení města vrací k osobním besedám, aby se mohli účastnit i ti, kteří se v elektronickém způsobu komunikace příliš neorientují.

Dřív se podle místostarostky Bíliny Marcely Dvořákové z ODS setkání konala pravidelně – každý půlrok. Aktuálně mnohé lidi tíží ceny energií, proto jim zástupci veřejné správy chtějí nabídnout poradenství a také zjistit, jaké mají o situaci povědomí – třeba jestli vědí, o co všechno mohou žádat.

Setkání s občany se koná 18. ledna od 16:00 v Klubu důchodců na Pražském předměstí, vedle základní školy Aléská. Další setkání je v plánu ve středu 25. ledna na radnici – to budou moct zájemci sledovat také online. Třetí veřejné setkání s občany se pak bude konat 30. ledna v Kulturním domě Fontána.

Spustit audio