Makedonský salát

Lilek můžete jíst i za syrova, ale příprava je kupodivu delší...

Suroviny: 5 lilků a na zálivku ještě 4 lžíce vody a šťávu z jednoho citronu, lžíci oleje, 2-3 lžíce kečupu, sůl a lžíce sekaných bylinek - například petrželky nebo čerstvé natě estragonu.

Pracovní postup: Dobře rozmícháme kečup s vodou a citronovou šťávou, přidáme usekané natě a olej. Lilky oloupeme, rozkrojíme podélně, větší jadérka odstraníme, osolíme a necháme asi 20 minut odstát. Se solí se vypotí trpká chuť. Pak lilky opláchneme studenou vodou a nakrájíme na jemňoučké nudličky. Nakrájené lilky zalijeme kečupovou marinádou, promícháme, lžicí dobře promačkáme a ještě hodinu necháme v chladu odležet.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.