Lyžaři v Krušných horách si letos připlatí. Většina areálů zdraží v průměru o 10 procent

16. listopad 2021 15:14

Zdražování se letos nevyhne ani skiareálům v Krušných horách. Vloni byly kvůli covidovým opatřením v provozu jen devět dní. Většina provozovatelů proto zdraží jízdné.

Největší nárůst cen čeká lyžaře na Bouřňáku – provozovatel Jaroslav Andres tam avizoval nárůst ceny skipasů až o 30 procent. Za celodenní skipas lyžaři zaplatí maximálně 800 korun. Podle Anderse jde o nevyhnutelný krok s ohledem na ceny elektřiny a paliv.

S desetiprocentním zvýšením cen skipasů počítají také na Meziboří nebo v Telnici. V Telnici se ale mění pouze ceny jízdenek ve vedlejší sezóně a celosezónních přenosných skipasů. Za ten si dospělí zaplatí 10 tisíc korun, tedy o polovinu víc než loni.

Na Klínech zůstávají ceny stejné, Klínovec plánuje až patnáctiprocentní zdražení

Skiareál Klíny na Mostecku je jeden z mála, kde zůstávají ceny skipasů stejné – denní skipas si tam lidé koupí za 490 korun.

V největším skiareálu v Krušných horách, na Klínovci budou letos zdražovat od pět až patnáct procent. Denní skipasy pro dospělé budou stát až 980 korun, ty dětské pak do 590 korun.

Ceny skipasů se ale mohou měnit v závislosti na jednotlivých úrovních. Dražší skipasy budou ty na kratší časový úsek, levnější naopak ty, které si lyžaři koupí předem on-line. Výrazně ušetří i ti, kteří si přijedou na Klínovec zalyžovat v pracovním týdnu.

Provozovatelé si od nového systému cen slibují lepší rozložení zátěže na areál během sezóny.

Skiareál Klínovec přichystal pro lyžaře nově večerní lyžování, a to na modré sjezdovce Dámská. Aktuálně se tam dokončují práce na jejím osvětlení. Doteď mohli lidé na Klínovci lyžovat na osvětlené sjezdovce pouze Pod Zámečkem.

Lyžaři na Bouřňáku se mohou připravit na technický sníh z nových děl, která provozovatel pořídil a na své si přijdou i milovníci skialpinismu. Pro ty tam bude připraveno šest skialpových tratí.

Spustit audio

Související

  • Skiareál Alšovka: rodinný areál jen kousek od Klášterce

    Lyžařský areál Alšovka najdete jen kousek od Klášterce nad Ohří. Jde o velmi příjemný, rodinný, areál. Nabízí sjezdovky jak pro rodiče s dětmi, tak i pro zkušenější...

  • Skiareál Severák

    Ski areál Severák v Jizerských horách je nejvyhledávanějším jizerskohorským lyžařským střediskem pro rodiny s dětmi. Je jedním ze tří členů takzvané Skiarény Jizerk...

  • Skiareál Klínovec

    Skiareál Klínovec je nevětší lyžařské centrum v Krušných horách a obvykle se na místních sjezdovkách dá také lyžovat nejdéle. Je to samozřejmě dáno nadmořskou výško...