Lužická nemocnice v Rumburku uzavřela interní oddělení, stěhuje ho do jiné budovy

6. březen 2019

V Lužické nemocnici v Rumburku je uzavřené interní oddělení včetně ambulancí. Interna se stěhuje z budovy V Podhájí do objektu nemocnice vedle městského bazénu, kde jsou i ostatní oddělení. V Podhájí zůstanou jen dlouhodobá interní ošetřovatelská lůžka.

Vedení Lužické nemocnice začalo jednotlivá oddělení sestěhovávat už loni v létě. Slibuje si od toho roční úsporu až 10 milionů korun.

„Ty prostory jsou daleko hezčí. Navíc ve starých prostorách jsme měli rozdvojky a tak, takové nevyhovující podmínky. Tady bude uzemnění, defibrilátor na zdi,“ vypočítává další výhody zdravotní sestra Darina Švajcarová.

Městská nemocnice je za loňský rok v 50milionové ztrátě. Letos by měla být ztráta podobná. Na to doplácí Rumburk ze své kasy. Čeká se, kdy si nemocnici alespoň částečně převezme Krajská zdravotní, která už v kraji 5 nemocnic provozuje.

Kraj zaplatí hloubkový audit zdravotnického zařízení. „Z toho auditu by mělo vyjít v jakém rozsahu a co bude přebírat, a to včetně nemovitostí. Zatím jsme ve fázi, kdy Krajská zdravotní vybírá dodavatele auditu. My jsme připraveni dodat veškeré podklady k tomu, aby to bylo co nejrychleji hotové,“ doplňuje ředitel rumburské nemocnice Petr Dubravec.

Kvůli dočasnému uzavření interního oddělení posílila Záchranná služba Ústeckého kraje v Rumburku svou záchranku o jednu posádku. Přestěhované oddělení, včetně ambulancí, zahájí provoz 11. března v 7:00.

Spustit audio

Související