Luční bar v Krásné Lípě vsadil na poctivost návštěvníků. Funguje to, otevírá proto i letos

27. březen 2019 14:24

Na lidskou poctivost vsadili minulý rok provozovatelé Lučního baru v Krásné Lípě na Děčínsku. Návštěvníci se tam totiž obsluhují sami. Peníze za to, co vypijí a sní, pak dají do kasičky.

Podle tržby z loňské sezóny to vypadá, že většina návštěvníků Lučního baru tohle pravidlo dodržela. Letos se tak samoobslužný bar otevřel znovu.

Za loňský rok si do nově otevřeného Lučního baru na Kamenné horce v Krásné Lípě našla cestu spousta lidí. Přijedou třeba na kole, nebo i rozbít stan a podnikat odsud výlety do Českého Švýcarska.

„Trochu se to tu od loňského roku změnilo. Rozšířili jsme tříděný odpad, pod přístřeškem se zvětšila krytá plocha… Trochu nás překvapil zájem. Plánujeme nová sociální zařízení, sprchy, protože součástí Lučního baru je i kemp. Dál se plánuje Luční bar Run – chceme tady uspořádat běžecký závod,“ představuje Mariana Krásnolipská plány okolo baru pro letošní rok.

„Sezóna dopadla dobře. Určitě jsme nebyli ztrátoví. Dokonce si myslím, že tam i pro nás byl nějaký přivýdělek. Ukazuje se na tom, že my Češi na tom s charakterem nejsme zdaleka tak špatně,“ pochvaluje si Krásnolipská a dodává, že vůbec nedovede odhadnout, kolik lidí Luční bar za minulou sezónu navštívilo.

Další takové podobné zařízení, přesněji Lesní bar, funguje například v Jeseníkách v Horní Lipové.

Spustit audio

Související