Louny: Problémy kolem bývalé vagónky Heavy Machinery Services pokračují

9. červenec 2019 09:12

Minimálně týden mají zůstat zaměstnanci lounského výrobce vagónů Legios Loco doma. Oznámilo jim to v pondělí vedení společnosti poté, co insolvenční správkyně nepustila vedení firmy do areálu.

Současná vagónka má prostory pronajaté od bývalé lounské vagónky – Heavy Machinery Services, která je od června v konkurzu. Insolvenční správkyně ale uvedla, že pro výrobní areál sehnala nového nájemce, který lidi zaměstná.

„Tady ta firma nám řekla, že naše firma dostala okamžitou výpověď. Týden nás nepustili do závodu, měl jsem tam všechny věci, některé mi i ukradli, a v pondělí nám řekli, abychom si přišli pro osobní věci. Do pondělí jsme podle vedoucího 100% doma,“ komentuje situaci pan Petr, jeden ze zaměstnanců firmy Legios Loco.

Firma Legios Loco byla v areálu Heavy Machinery Services v nájmu. Generální ředitel firmy Petr Vlček uvedl, že zásah byl protiprávní. Chce se bránit soudní cestou.

„V areálu je náš majetek, nedokončená výroba, zásoby za 300 až 320 milionů korun, nad kterým nemáme vůbec žádný dohled, co se s ním děje. Stejně to platí i pro naše dokumenty, protože je zavřená i administrativní budova,“ dodal Vlček.

Insolvenční správkyně Petra Hýsková se podle svých slov snaží zachránit výrobu ve zdejších prostorách. Původní zaměstnanci Heavy Machinery Services podle ní mohou přijít opět do práce – areál totiž získal nový nájemce.

„Zaměstnance, kteří o to budou stát, budeme brát zpět do stavu Heavy Machonery Services, aby měli tu jistotu, kterou tady zaměstnancům nabízím – to znamená korektní smluvní partnery, zabezpečení hrazení mezd a odvádění sociálních odvodů. Že prostě bude plněno vše, co v souvislosti s řádným pracovním poměrem plněno být má,“ shrnula Hýsková.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio