Litvínov zachránil 'brankář' Ručinský. Jsem jeho dlužníkem, říká Francouz

4. duben 2015

Hokejový Litvínov slaví od včerejšího večera postup do finále play-off. Verva v pátém utkání semifinále zdolala Kometu Brno a po 19 letech se tak může těšit na svoje účinkování v boji o domácí titul. Pomohl k tomu i brankářský zákrok veterána Martina Ručinského.

„Bylo to infarktové utkání se vším všudy. A se šťastným koncem pro nás,“ zhodnotil pátý duel trenér Litvínova Radim Rulík.

A vybavil si v té chvíli například i dramatické situace, které se urodily v prodloužení před brankou domácího týmu. „V závěru, když to Martin Ručinský chytil v brankovišti, jsme přežili klinickou smrt.“

„Vyrazil jsem proti hráči, který se tam zjevil osamocený. Udělal to dobře, objel bránu a hodil to zas před ní. Viděl jsem, že to nevypadá vůbec dobře a najednou se tam z čistého nebe zjevil Martin Ručinský a dvakrát to chytil na brankové čáře,“ přidal svůj pohled brankář Pavel Francouz.

44letý Ručinský je přitom nejstarší hráč Vervy. „Je to neuvěřitelné. Všichni vidíte, jak touží po úspěchu a nebojí se tam nasadit vlastní krk. Jsem mu za to vděčný, zachránil mi záda. Jsem jeho dlužníkem a budu se snažit mu to vrátit,“ říká gólman.

„Vracel jsem se jako levé křídlo a viděl jsem jak ‚Francík‘ povyjel. Petr Ton tam měl takovouhle šanci a já jsem jen zajel do brány a říkal si, že mě snad nějak trefí. Trefil mě dvakrát. Bylo to velké štěstí a potom jsme dali gól a jsme ve finále,“ těší Martina Ručinského.

Čtěte také

autoři: apr , vman
Spustit audio