Litvínov povede koalice ANO, KSČM, SNK ED a sdružení Litvínováci. Starostkou zůstává Kamila Bláhová

9. listopad 2018 10:05

V Litvínově bude vládnout koalice vítězného hnutí ANO, KSČM, SNK ED a sdružení Litvínováci. Ve 23členném zastupitelstvu má dohromady 14 křesel.

Funkci starostky obhájila dosavadní starostka Litvínova, Kamila Bláhová z hnutí ANO. První místostarostkou bude, tak jako doposud, Erika Sedláčková z KSČM. Druhým místostarostou byl zvolen Karel Rosenbaum z hnutí ANO.

„Největší prioritou je samozřejmě dokončení velkých investičních akcí. Mezi ty patří bazén, most na Krušnohorské, dopravní terminál, dále budeme projektovat smuteční síň, budeme se věnovat rybníku na Pilařské, chodníkům, sportovištím, silnicím, veřejnému osvětlení,“ shrnula programové priority nové litvínovské koalice starostka města Kamila Bláhová z hnutí ANO.

Starostkou ji zvolilo 15 z 22 přítomných zastupitelů. Po zvolení starostkou vyzdvihla i snahu pokračovat v řešení odklonu plánované stavby ropovodu nebo záchranu mozaiky výtvarníka Zdeňka Sýkory, která je umístěná v centru města.

Post první místostarostky obhájila Erika Sedláčková z KSČM. V její gesci bude sociální oblast a školství. „Jednou z priorit je zřízení domova se zvláštním režimem, další je oblast Janova – zbourání těch čtyř domů, případně výkup jednoho domu.“

Radnice plánuje na sídlišti Janov i vznik dostupných bytů pro mladé rodiny a lidi v tíživé životní situaci.

Nově se do litvínovského zastupitelstva dostalo hnutí Litvínov do toho! I v opozici se budou jeho tři zastupitelé snažit ovlivňovat chod města, říká jeden z nich, Petr Globočník a dodává, čím se chce jako opoziční zastupitel zabývat.

„Vykoupení nějakého bytového fondu, rozšíření sociálního bydlení pro občany města, revitalizaci Pilařského rybníka nebo řešení neúnosné situace při parkování na Osadě, zejména při hokejových utkáních,“ vypočítává Globočník.

Velkým úkolem bude pro nové vedení Litvínova výstavba plavecké haly. I tady se chce opozice angažovat.

V sedmičlenné radě města zasednou čtyři zástupci vítězného hnutí ANO, dva zástupci KSČM a jeden radní za SNK ED.

autor: jbe
Spustit audio

Související