Litvínov otočil duel s Hanáky a prodloužil vítěznou sérii

22. říjen 2016

Hokejisté Litvínova zakončili stylově sérii pěti domácích zápasů v řadě. Verva popáté za sebou rozjásala své fanoušky. V utkání 14. kola extraligy přetlačila houževnatou Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech.

Litvínov musel v zápase dohánět dvoubrankové manko, které nabral v úvodní třetině. Verva srovnala v 59. minutě a druhý bod urvala v samostatných nájezdech. "Při nás stáli všichni svatí. První třetinu jsme zaspali. Vytěžili jsme maximum. Už to vypadalo, že na body nedosáhneme," oddechl si po zápase litvínovský trenér Radim Rulík.

Neobvyklá série pěti domácích duelů v řadě přinesla chemikům pět výher a 12 z patnácti možných bodů. "Kdyby nám někdo řekl, že vyhrajeme tři čtyři, tak to bereme. Nikdo nevěřil, že vyhrajeme všech pět. Pět zápasů, pět výher. Kdo by to nebral?" usmíval se střelec první litvínovské branky Tomáš Pavelka.

Litvínov natáhl celkovou šňůru vítězných zápasů už na osm. "Poslední tři zápasy byly dvoubodové, takže z toho nemůžeme juchat. Teď bude důležité to potvrdit venku a udržet se v tabulce nahoře," řekl Pavelka.

V minulé sezóně hrála Verva baráž, i proto svůj klub mladý obránce hledá ze zvyku v dolních patrech tabulky. "Z loni jedu odspoda a my jsme teď třetí. Atmosféra je lepší než loni. Na klucích je vidět chuť a sebevědomí, což je parádní," raduje se Pavelka.

autor: dak
Spustit audio