Linky ústecké MHD čekají od 1. července změny. Nejvíc se dotknou oblasti Předlic

30. červen 2020 08:59

Dopravní podnik města Ústí nad Labem změní od 1. července některé linky v MHD. Jeho vedení tak využilo dokončení kruhového objezdu v Předlicích a vyslyšelo i nashromážděné požadavky obvodů i občanů.

Přestane jezdit například trolejbus číslo 52 mezi Severní Terasou a Klíši. Změny se dotknou hlavně Předlic.

Trolejbusová linka 57 se zkrátí – z Mojžíře bude místo do Starých Předlic jezdit na Klíši.

„Důvodem, proč se to realizovalo, byl požadavek městského obvodu v Neštěmicích, aby se eliminovali v co největší míře cestující bez platného jízdního dokladu,“ vysvětlil náměstek ředitele dopravního podniku Roman Pospíšil.

Do Starých Předlic, kde je průmyslová zóna, bude ze Severní Terasy přes obchodní centrum Globus jezdit nová linka s číslem 61.

Linky z obvodů povedou nově přímo k nákupním centrům

Dopravní podnik vyslyšel i požadavek radnice Střekova na spojení do Globusu.

„Ze Střekova chtěli také přímé spojení do Globusu, ze zastávky Karla IV. s tím, že tam z každé oblasti – jak ze Severní Terasy, tak ze Střekova, bude jezdit každý druhý spoj přímo. Ty ostatní spoje budou končit v centru města, kde budou mít zajištěnou návaznost na ten následující druhý spoj linek 61, nebo 62, které je opět dostanou ke Globusu,“ doplnil Pospíšil.

Do ulice Za Válcovnou a oblasti Předlice-kolonie pak bude podle Romana Pospíšila jezdit autobus s číslem 27 častěji než dosud.

„Byl tu požadavek, že ten 40minutový interval, který tam byl, nebyl dostačující. Proto jsme posílili linku 27 od 1. července. Děti se tak dostanou lépe do školy a na kroužky, a hlavně jsme změnili na Klíši její trasování, kdy jsme zajistili z této lokality přímé spojení ke Kauflandu,“ doplnil Pospíšil.

Tato změna znamená i změnu pro obyvatele Církvic na střekovské straně města – o víkendech tam linka číslo 27 bude jezdit každou hodinu místo dvou.

Spustit audio

Související