Lilky indické
Chcete překvapit návštěvu?
Suroviny: Půl kg lilků, 2-3 stroužky česneku, 3 dcl vývaru, trochu oleje, sůl a hlavně směs koření: lžička mletého koriandru, na špičku nože pepře a pálivé papriky, půl lžičky zázvoru, lžíce sezamových semínek, petrželka, pažitka (asi 4 lžíce dohromady), šťáva z citronu.
Pracovní postup: Koření, utřený česnek, usekané bylinky a sezam zakapeme citronem a umícháme do husta. Lilky rozkrojíme na 4 podélné kousky, dáme povařit do vývaru a když jsou měkké, vyndáme je a osušíme ubrouskem. Vložíme je na rozpálený olej a ze všech stran opečeme, pak přidáme kořenící pastu, ještě opečeme. Jako příloha se hodí rýže.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.