Lilek se sýrovou nádivkou
Lilek je baklažán a u nás zatím poměrně vzácný host...
Suroviny: 4 lilky, 20 dkg brynzy a 1 smetanový sýr, asi 6 lžic pomazánkového másla, sůl a tuk na pekáček.
Pracovní postup: Lilky oloupeme, rozkrojíme podélně na půlky a na chvíli ponoříme do osolené vody - změknou. Vydlabeme vnitřky, usekáme je nebo rozetřeme s pomazánkovým máslem, smetanovým sýrem a brynzou. Touto nádivkou naplníme půlky lilků, srovnáme je do vymazaného pekáčku a v rozehřáté troubě zapečeme do zlatova. Jako příloha - pečivo nebo brambory.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.