Lilek po kavkazsku
V kavkazské kuchyni "dlouhověkých" nechybí lilek...
Suroviny: 4 lilky, 300-400 g mletého masa (nejlépe směs), hrstka strouhanky, 2 cibule, pepř, natě z koriandru, kopru, saturejky, máty a bazalky, 4 stroužky česneku, 5 rajčat, trochu vývaru a tuk.
Pracovní postup: Lilky rozkrojíme na půl, vydlabeme dužinu a položíme ji do vymazaného pekáčku. Na ni posadíme půlky lilků, osolíme a naplníme nádivkou z uvedených surovin krom rajčat. Ta rozkrájíme na malé dílky a obložíme jimi lilky. Maličko podlijeme vývarem a asi půl hodiny dusíme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka