Lidé z městských služeb v Děčíně na sníh i přes hromadu práce nezanevřeli

25. leden 2017

Před několika dny jsme zažili doslova ladovskou zimu s návaly sněhu a teplotami hluboce pod nulou. Ale i přes nepříznivé počasí pracují zaměstnanci střediska městských služeb v Děčíně na tom, aby naše chodníky nebyly pokryté hromadou sněhu a ledem.

„Sníh mi nevadí, mám ho rád. Když se zima vydaří, tak je to v pohodě,“ říká uklízeč veřejných prostranství Střediska městských služeb v Děčíně Jiří Šindelář.

Právě díky Jiřímu a jeho kolegyni jsou chodníky v Děčíně při sněhových kalamitách schůdné.

„V první řadě chodíme prostě a zjišťujeme stav mostků, schodů v naší lokalitě, kterou máme danou. Pokaď je to namrzlé, snažíme se ten led odsekat, nasolit, vyčistit. Prostě aby nedošlo k úrazu,“ dodává Šindelář.

Schody v Máchově ulici před úklidem

Středisko městských služeb bere údržbu chodníků v zimě jako doplňkovou službu. V Děčíně se o hlavní údržbu komunikaci starají Technické služby Děčín společnosti Marius Pedersen.

„Máme tady zhruba 45 zaměstnanců, kteří se snaží doplňkově zabezpečit schůdnost chodníků,“ říká vedoucí střediska Jaroslav Horák a pokračuje: „Pro naše zaměstnance je to poměrně náročné. Samozřejmě pracujeme za každého počasí, takže nejen od pondělí do pátku. Když sněžilo i v sobotu a v neděli, tak jsme se domluvili na přesčasech, protože to je práce navíc,“

„Víc práce s tím je. To sekání, hrabáni, solení. Je to něco jiného než v létě, než když se chodí a sbírá se odpad, který lidi vyhazují,“ dodává uklízeč Jiří Šindelář.

Schody v Máchově ulici po úklidu a solení
Spustit audio