Lidé v nouzi ze Šluknovského výběžku najdou materiální a potravinovou pomoc ve Varnsdorfu

19. květen 2017

Varnsdorf má pro sociálně slabé a pro lidi v těžké životní situaci připravenou materiální a potravinovou pomoc. Ve městě je centrální sklad pro celý Šluknovský výběžek, ve kterém najdou lidé v nouzi základní potraviny, drogerii i nové vybavení do domácnosti.

„Máme tu sardinky, sunary, vepřové konzervy, těstoviny…“ vypočítává sociální pracovnice Tereza, zatím co rozbaluje krabice plné trvanlivých potravin, které se do Varnsdorfu vozí z centrálního skladu v Litoměřicích.

Z varnsdorfského skladu pak tyto potraviny putují buď do azylových domů ve Šluknovském výběžku, nebo rovnou k potřebným.

Sklad materiální a potravinové pomoci ve Varnsdorfu

„Je tady novinka, že přišla pomoc nejen hygienická, ale přišly i hrnce, pánve, nádobí. To může pomoci někomu, kdo se stěhuje nebo je po nějaké živelní pohromě,“ konstatuje koordinátorka sociálních služeb Romana Cupalová.

Jako první měli na konci loňského roku ve varnsdorfském skladu sociální pracovníci balíčky první pomoci pro celou rodinu. Zásoby se neustále rozšiřují a do budoucna bude k dispozici ve skladu i pár kusů oblečení.

Pomoc je určena nejen sociálně slabým a lidem v nouzi. Měla by pomáhat i matkám samoživitelkám v obtížné životní situaci – najdou se zde proto třeba i plenky nebo drahá kojenecká výživa.

autor: dap
Spustit audio