Lidé nemají u jezera Most často kde zaparkovat. Město proto pro ně vybudovalo provizorní plochu

12. červenec 2022 15:13

K jezeru Most přijíždějí hlavně o víkendech stovky návštěvníků. K dispozici je ale parkoviště jen pro 180 aut. Řidiči proto parkují doslova všude, kde se dá. Dochází tak ke kolizím nejen mezi přijíždějícími auty, ale také s městskou hromadnou dopravou. A nové dopravní značení přitom podle městské policie nerespektuje téměř nikdo.

Nově město zjednosměrnilo silnici, která vede od kruhového objezdu k parkovišti. Řada lidí, ale nové nařízení nerespektuje.

„Tím, že se zjednosměrnila silnice, máme jiný problém – lidé nedodržují přikázaný směr a vjíždějí do té jednosměrky. Zvýrazníme i to dopravní značení, aby si toho lidé všimli, a ty další dny, kdy zase budou vedra, tu už budou strážníci a budou ty lidi pokutovat,“ upozorňuje ředitel strážníků Jaroslav Hrvol.

Most se dohodl s Palivovým kombinátem, kterému patří pozemky na břehu jezera na vybudování tzv. manipulační plochy, kde budou moci provizorně parkovat vozidla.

„Dokončujeme budování provizorního parkoviště, na kterém bude místo pro dalších zhruba 160 vozidel. Kromě toho ale lidé mohou využít i MHD, kterou jsme posílili, a od 1. července do 30. září tam jezdí dvojnásobek spojů,“ dodává mluvčí města Alena Sedláčková.

Za vybudování plochy Most zaplatil zhruba 400 000 korun a automobily na ní budou moci stát už zřejmě o nadcházejícím víkendu.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související