Liberecký krajský úřad otevřel pro děti svých zaměstnanců mateřskou školku

20. listopad 2013

Jak zapsat svoje dítě do přeplněné školky? S touhle starostí pomáhají rodičům na severu Čech stále častěji jejich zaměstnavatelé. Firemní mateřskou školu pro svoje pracovníky nedávno zřídila třeba ústecká univerzita. A nově ji v Liberci otevřel krajský úřad.

Místo pro svoje děti najdou ve firemní mateřské škole Kulička, která sídlí v areálu Střední školy Na Bojišti kromě úředníků možná i učitelé. Musí ale vyčkat, kolik přijde k zápisu dětí rodičů, kteří pracují přímo na libereckém krajském úřadu.

„V současné době je 40 zaměstnankyň na mateřské a rodičovské dovolené a myslím, že nějakých šest, sedm se chystá,“ vypočítává krajská radní Alena Losová ze Změny pro Liberecký kraj.

Firemní školka má oproti ostatním jednu velkou výhodu, říká učitelka Radka Hubková. A tou je délka provozní doby. „Máme od sedmé hodiny, pondělí a středy, když je pracovní doba v krajském úřadu delší, tak máme do půl šesté, ostatní dny do půl páté,“ vysvětluje Hubková.

Podle ředitele školy Na Bojišti Zdeňka Krabse je pro střední školu raritou mít ve svém areálu mateřskou školku a těší se, že vychová mladé techniky.

Firemní mateřská škola začne fungovat už na začátku příštího roku. Zatím na zkušební provoz přijme 20 dětí.

autor: Eva Malá
Spustit audio