Letošní ročník Útulek festu vynesl 50 tisíc korun pro opuštěné psy a kočky na Ústecku. Část výtěžku dostal ústecký spolek Felisicat

4. říjen 2020 09:00

50 tisíc korun z letošního letního Útulek festu předali organizátoři opuštěným kočkám a psům z Ústí nad Labem a okolí. Část peněž dostal spolek Felisicat v  Předlicích v Ústí nad Labem.

„Výtěžek byl 50 tisíc korun, ale povedlo se nám ho přeměnit v daleko větší částku, a to díky veterinární klinice Tůma a Král, za to jim patří velký díky a tay firmě, která dodává kvalitní krmivo,“ říká jeden z pořadatelů Útulek festu Emilio Dvořák

Krmivo v hodnotě zhruba 52 tisíc korun vydrží spolku Felisicat přibližně tři měsíce. Útulek fest spolek, který v Ústí nad Labem krmí, kastruje a hledá nový domov opuštěným kočkám podporuje už třetím rokem.

„Rozhodně to pomáhá, protože to vždycky pomůže překrýt nějaké období, kdy nemusíme kupovat granulky a kapsičky a můžeme ty finance vložit třeba do něčeho jiného, což je poslední dobou hlavně veterina, každý den, takže určitě nám to pomáhá,“ dodává předseda ústeckého spolu Felisicat Luboš Čapek.

Výtežek z Útulek festu každoročně putuje ještě do psího domova v Řepnici a do Centra pro zvířata v nouzi při ZOO Ústí nad Labem na Severní Terase. Každý z útulků získal krmivo za 17 tisíc korun.

Další ročník Útulek festu se uskuteční na hradě Střekov 7. a 8. května 2021. Na podiu vystoupí třeba skupina Už jsme doma, Mucha nebo Houpací koně a výtěžek opět poputuje zvířatům v nouzi.

Spustit audio