Letní sezona v kempech na Děčínsku byla podle provozovatelů slabší než loni

30. srpen 2021 10:48

Méně turistů přijelo letos do kempů Děčínsku. Shodují se na tom jejich provozovatelé a majitelé, které Český rozhlas oslovil.

„No, dnes je tu zrovna 17 lidí,“ usmívá se recepční kempu pod mostem v Děčíně. Letošní sezona byla pro tento kemp, kam se vejde až 500 lidí, horší než ta loňská. „Je to o 30 procent horší než loni. A jezdí méně Němci,“ potvrzuje recepční.

Provozní kempu Adriella Gonsioroská čeká, že sem ještě pár týdnů budou turisté přijíždět. „Propad je na začátku září, kdy jdou děti do škol. Pak se to ještě na chvíli zlepší, a v říjnu to pak upadne úplně,“ shrnuje.

V kempu Aljaška ve Staré Olešce za sebou také nemají dobrou sezonu. „Je to asi přímo úměrné tomu, co se kolem nás děje. Určitě to ovlivnil koronavirus, a teď se na tom také trochu podílí i počasí. Odhadem bych řekl, že ubyla tak polovina návštěvníků,“ říká majitel kempu Stanislav Zahradník.

Chybějí zahraniční turisté a lepší počasí

Zahraniční hosté chyběli i v sousedním kempu Česká Brána. „Letos je té zahraniční klientely o trošku míň, než jsme zvyklí,“ shrnuje majitelka kempu Monika Verheyden Hubená.

O polovinu méně lidí než loni přijelo i do autokempu s koupalištěm v Jetřichovicích.

„Bylo to letos opravdu špatné,“ krčí rameny provozovatelka Miluše Hartmanová, zatímco po poloprázdném areálu chodí s deštníkem a uklízí. Jaké ztráty jí to přinese, to raději počítat ani nechce.

Provozovatelé a majitelé kempů se shodují, že za letošním úbytkem hostů stojí částečně strach lidí z koronaviru, ale hlavně nepříznivé počasí.

Spustit audio

Související