Letní kino na děčínském zámku zve na kvalitní program i letos!

25. červenec 2017

Do děčínského zámku letos můžete jít na prohlídku, ale i na promítání do letního kina. Funguje už 5 let a loni mělo vůbec největší návštěvnost. Velkou roli v tom hraje jedinečná atmosféra zámeckého nádvoří a kvalitní promítané tituly z české i zahraniční produkce.

„Letní kino pořádáme od roku 2012, kdy jsme ještě na zámku pořádali analogové klasické kino, protože v tu dobu existovaly prémiové kopie pro analogové kino. A v roce jsme byli půlku času na zámku a pak na stadionu v Děčíně. Pak jsme byli jenom na stadionu, a teď jsme se zase vrátili jenom na zámek a letos jsme opět na zámku,“ vzpomíná vedoucí děčínského kina Sněžník Martin Pošta.

Letos se v programu kina objeví také 5 filmů, které byly uvedeny v rámci mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, a to včetně zahajovacího filmu Pěkně blbě a vítězného filmu Křižáček.

„Moji osobní divokou kartou je film Naprostí cizinci. Máme radost z mnoha premiér, jako je Dunkerk, Valerián, nebo Město tisíce planet. Věříme, že máme ještě pro diváky na poslední sobotu jedno filmové překvapení – domlouváme se totiž na jedné předpremiéře,“ dodává Pošta.

Dobrá rada na závěr: přestože přímo v letním kině prodávají jednorázové pláštěnky, doporučujeme si vzít pro jistotu svou vlastní. Deštník také není od věci a raději si sebou vezměte i deku na přikrytí. Projekce se konají každý den a začínají vždy po setmění a to je v létě i po 21:30.

Spustit audio