Labe na Ústecku a Litoměřicku opět brázdí pravidelná osobní lodní linka

12. červenec 2015

Loď vyjíždí každý den z Ústí nad Labem a lidé se s ní můžou dostat až do Litoměřic. Využívá i přístaviště v malých obcích.

Loď vyjíždí každý den z Ústí nad Labem a lidé se s ní můžou dostat až do Litoměřic. Využívá i přístaviště v malých obcích.

Během cesty kapitán využívá nová přístaviště, která vznikla i v malých obcích podél Labe. Loď Porta Bohemica vyplouvá z ústeckého Vaňova a pokračuje až do Litoměřic. Míjí také církvický přívoz, který kromě pravidelného jízdního řádu turistům přijede také na zavolání, říká provozovatel Josef Třešňák.

Lidé se dočkali na obnovení pravidelné lodní linky, která má na Labi víc než stoletou tradici, pochvaluje si jednatel Labské plavební společnosti Martina Komrsky: „Lodní doprava má tradici a není důvod, aby nefungovala i nyní.“

Pro ty, kdo jezdí autem mezi Ústím a Lovosicemi, je to balzám na duši, vidí i zákoutí, která normálně nespatří. Třeba i hasiče, kteří přijeli s cisternou pro vodu.

V Libochovanech přistoupil Bedřich Slezáček z Prahy, který jede se synkem: „Ještě lépe bychom si toho klidu užili bez dětí, “ směje se.

Porta Bohemica jezdí podobně jako přívozy na Labi během prázdnin každý den.

autor: bach
Spustit audio