Kvůli silnému sněžení řeší policisté v Ústeckém kraji desítky nehod. Komplikace jsou i na dálnici D8

28. březen 2023 09:38

Sněžení 28. března ráno zkomplikovalo dopravu v Ústeckém kraji. Problémy mají auta například na dálnici D8 na Ústecku. Komplikace jsou i na dalších místech regionu.

Podle policistů je dálnice D8 ve směru na Německo od 69. kilometru uzavřená. Řidiči se tak na hlavní tah nedostanou už od sjezdu na Trmice na Ústecku. V opačném směru, tedy od Německa na Ústí nad Labem je dálnice podle policistů sjízdná pouze jedním jízdním pruhem.

Problémy jsou i na hlavním tahu mezi Bílinou a Teplicemi. Podle policejní mluvčí Ilony Gazdošové se na silnici I/13 staly minimálně dvě dopravní nehody a řidiči tam musí počítat s kolonami.

Podle webu silničářů si řidiči musí dát pozor ve vyšších polohách, a to kvůli novému sněhu také silnému větru. Ujetý nebo rozbředlý sníh ale leží i na silnicích v nižších polohách – například na hlavním tahu mezi Lovosicemi na Litoměřicku a Ústím nad Labem.

Kvůli sněžení řeší policisté řadu dopravních nehod. Jen v Teplicích to byla zhruba od půl osmé desítka střetů a například v Kostomlatech pod Milešovkou se srazila tři osobní auta. V celém Ústeckém kraji dosud řešili policisté na tři desítky nehod.

Řidiči by tak měli být podle policistů v celém regionu i dál opatrní.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související