Kuře v nádivce
Složitější, ale vyplatí se… Suroviny a postup: Očištěné kuře rozporcujeme na osm kousků, 3 rohlíky nakrájíme, zalijeme 2 dl mléka, okořeníme vegetou a necháme vsáknout. Na lžíci sádla osmahneme 100 g nakrájené slaniny a 1 nakrájenou cibuli. 6 velkých oloupaných brambor nastrouháme a slijeme z nich vodu, osolíme, okořeníme majoránkou, kmínem, utřeným česnekem a vmícháme 2 vejce. Bramborovou směs přidáme k nasáklým rohlíkům, přidáme další 2 vejce, promícháme a dáme do poctivě vymazaného pekáče, na povrch dáme osolené kousky kuřete kůží dolů, trochu je do nádivky vtiskneme a poprášíme grilovacím kořením. Zakryjeme, ve středně vyhřáté troubě pečeme, po 45 minutách vytáhneme, maso otočíme, kůži znovu poprášíme grilovacím kořením a bez zakrytí dopečeme. Místo grilovacího koření můžeme volit směs podle vlastní chuti.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A PANÍ ZAVORALOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.