Krupka má nové logo. Připravuje se na zvýšený zájem turistů po zápisu hornické krajiny Krušnohoří na seznam UNESCO

11. září 2019

Město Krupka na Teplicku má nové logo. Tvoří ho jednoduchý nápis „krupka“ se stylizovaným prvním písmenem. Logo bude na propagačních materiálech, na webu i na sociálních sítích. Radnice ho chce využít při propagaci města jako součásti hornické krajiny Krušnohoří, která byla letos zapsaná na seznam světového dědictví UNESCO.

Grafička Tereza Skřivanová vytvořila jednoduché logo odkazující na hornickou historií – inspirovala se i částí městského znaku.

„To je to kutání tím želízkem do té skály. Na tom znaku to želízko přiléhá přesně k té skále, takže jsem tam hned viděla to písmenko „k“ jako Krupka,“ popisuje grafička.

Jenda nožička počátečního písmena „k“ má jinou barvu. „Každý okruh, ať je to sport, kultura, památky nebo UNESCO bude mít svou vlastní, specifickou barvu té nožičky, která v tom základním vizuálu symbolizuje tu cínovou rudu,“ vysvětluje Petr Nový z agentury Politicca, které město za vytváření komunikačních strategií platí 200 tisíc korun ročně.

Město Krupka, krátké logo

Vedení města po zápisu na seznam světového dědictví neočekává ihned nával desetitisíců turistů. Přesto se chce na větší zájem lidí připravit. Chybí například parkovací místa.

„V tuto chvíli například dokončujeme rozšíření parkování u městského úřadu, který je v samotném centru města. Budeme také modernizovat parkovací plochu u naší sportovní haly – prostě tam, kde už ta místa jsou, a kde před námi nebudou ty velké investiční nároky. Na druhou stranu, až budeme dělat to velké záchytné parkoviště, tak tam počítáme s velkými náklady a využitím dotací,“ vysvětlil místostarosta Rostislav Kadlec ze sdružení „Krupka naše město“.

S využitím dotace by město chtělo podle Kadlece také nechat udělat mobilní aplikaci jako průvodce po hornických i jiných památkách a zajímavých místech v různých jazycích.

Spustit audio

Související